Renoveringar jag haft ett finger eller två med i.

 

BSA 441 VICTOR -69

                          

BSA 441 VICTOR, Smaka på den modellbeteckningen, för mig för det tankarna till crossbanan i Jämshög när jag var liten grabb och tittade på Motocross med pappa, Då tyckte jag bara att det var häftigt med allt oväsen och brydde mig inte så mycket om vad de körde på. Sannolikheten att det var en och annan Victor som for runt på banan är nog ganska stor och jämfört med idag gick det nog inte så fort, Men det är bara att konstatera "man åkte med klass". Ljudet och dofterna var helt annorlunda än dagens TTS osande riskokare. OK det skall medges att allt var inte bättre förr men man åkte med klass. 

En riktig Motorcykel är byggd i England.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BSA A65 Lightning -69

 

 

 Denna cykel är egentligen resultatet av ett brunnet garage och resterna av två A65or en spitfire 67a och en Firebird Scrambler -69a. Eftersom jag gillar  Lightningen blev det ungefär en sådan efter att renoveringen var klar. Hojen är renoverad med utgångsläget att det skall se ut som en patinerad originalcykel, den största orsaken till detta val var att den skulle användas som brukshoj näst intill dagligen under sommarhalvåret. motorn är uppbyggd runt ett standard A65 block men med kraftigare oljepump, högkompkolvar och en Thunderbolt topp. Tillsammans med ett Boyer tändsystem och lite vassare kam har det gett en både driftsäker och snabb hoj. Laddning sköts av original alternator  kopplad till en boyer Power Box vilket borgar för att man inte kör batteritorsk. Kort sagt en alldeles utmärkt åkhoj för mig som tycker att cyklarna skall användas och inte stå hemma i garagen som nåt slags blandning av privata museiföremål och investeringsobjekt.

 

Plymouth -34 Convertible Coupe

Vad är nu detta då, en bil bland Mopparna? Tja för mig utesluter inte det ena det andra och eftersom jag var inblandad i renoveringen av denna i mitt tycke mycket vackra bil så vill  jag visa den här. Att den dessutom tog andra pris i Vintage klassen på Custom Show i Jönköping 2005 gör det ju ännu lite roligare. Men anglofiler och hojälskare, hav förtröstan det blir troligen den enda bil som kommer att visas på dessa sidor.